Su ıslahı mühendisliği ile ilgili teori ve pratiklere yönelik rehber. Klasik bir referans niteliğindeki bu kitabın yeni versiyonunda su islah sistemlerinin tasarımı ile ilgili kapsamlı teori ve pratikler, yasal düzenlemeler güncel çevresel konular ve kimyasal ajanlarla mücadele teknikleri güncellenmiş haliyle bulunuyor.

 

Şehir su şebekesi yönetimi ve su ıslahı konularında MWH'den en önde gelen uzmanlar tarafından yazılan kitapta su kimyasından, mikrobiyolojiye, su içerisindeki bileşenlerin belirlenmesi konusunda güncel metodlara ve su ıslahı ile ilgili son teknolojilere kadar geniş bir yelpazede konular detaylı olarak ilüstrasyonlar, fotograflar, tablo ve verilerle anlatılıyor.  

Bunun ötesinde ileri oksidasyon, geliştirilmiş koagülasyon gibi yeni konulara da yer verilirken, tıbbi ilaçlar ve kişisel bakım ürünlerinin arıtılması için yöntemler, membran filtrasyonu, ters osmoz  ve ozon eklenmesi gibi ileri ıslah yöntemleri de detaylı olarak anlatılıyor ve tartışılıyor. 

  • Konuyla ilgili çalışan mühendislerin elinde olması gereken bir referans. Öte yandan inşaat ve çevre mühendisliği öğrencileri için de son derece faydalı olabilecek bir kaynak. 

  • Kitabın birinci versiyonu da dünyada 35 ülkede 180 ofis bulunduran ve 7000'den fazla uzmanın çalıştığı bu konuda dünyada en önde gelen şirketlerden biri olan MWH çalışanları tarafından hazırlanmıştı. 

John Wiley & Sons; Haziran 2012
1888 sayfa; ISBN 9781118103777